piątek, 23 stycznia 2015
Kawa ziarnista czy rozpuszczalna?
Miłośnicy kawy dzielą się na dwa zasadnicze ogniwa. Pierwszy z nich to sprzymierzeńcy kawy ziarnistej, natomiast grupa druga to fani rozpuszczalnej małej czarnej. Oba rodzaje posiadają niezaprzeczalne zalety.
Kawa ziarnista jest napojem niesłuchanie aromatycznym, prawdziwy zapach kawy możemy poczuć tylko wtedy, gdy delektujemy się esencją wydobytą z ziaren dobrze zmielonej kawy. Smak, pobudzenie zmysłów i organizmu, jaki uzyskujemy nie jest porównywalny z żadnym innym iście kawowym doznaniem.
Kawa rozpuszczalna to taka, której podstawowym składnikiem jest esencja wydobyta z kawy ziarnistej. Kawa rozpuszczalna jest substytutem prawdziwej arabiki. Miłośnikami tego rodzaju kawy są przede wszystkim ludzie młodzi.
Kawa rozpuszczalna nie wymaga przestrzegania procedur zaparzania, gdyż uzyska ona żądaną konsystencje i klarowność już w temperaturze 60 stopni. Niewątpliwie kawa ziarnista, jako naturalny wyciąg z ziaren krzewu kawowca jest zdecydowanie zdrowsza dla organizmu.
Kawa rozpuszczalna posiada ulepszacze, które w ogólnym rozrachunku powodują, że jej walory smakowe są zdecydowanie niższe .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz